تصور کنید که وارد یک فروشگاه خرده فروشی میشوید شما همواره میدانید کدام بخش سایت به دنبال محصول موردنظر خود باشید چون اصول طراحی سایت استاندارد را دیده اید. یک نظرسنجی نشان داده است که بالای 80 درصد از نشاریان متوجه یک وب سایت زیبا و کاربردی میشوند.از این میان 50 درصد از کاربران اگر متوجه شوند که وب سایت نیازهای آن ها را برآورده نمیکند فورا آن را ترک میکنند.
هنگامی که کاربری وارد سایت شما میشود اولین برداشتی که پیدا میکند از برند شما خواهد بود. وب سایت شما هویت ، چشم انداز و موقعیت برند شما را منتقل میکند. موتورهای جستجو هنگام رتبه بندی وب سایت ها در نتایج به نحوه فیک بک مردم به وب سایت توجه میکنند. اگر نرخ پرش شما پایین باشد نشان میدهد که مردم سایت شما را دوست دارند و از صفحات آن بازدید میکنند. بنابراین شما را بالاتر از وب سایتی قرار خواهد داد که نرخ پرش آن بسیار بالا است.
منظور از اصول طراحی وب سایت یعنی قوانین کلی برای طراحی عناصر و المان های کلی یک وب سایت است. هر برندی اصول طراحی متفاوتی را میتواند داشته باشد اما نباید اصل قانون طراحی صفحات سایت را نقض کند.
یکی از اصول مهم در طراحی تجربه کاربری ناوبری یا navigation وب سایت است. کاربری که با موبایل وارد سایت شده است اگر نتواند اطلاعات را به خوبی از وب سایت شما پیدا کند قطعا سایت شما را ترک میکند.
برای ایجاد یک وب سایت موثر باید سعی کنید که محتوا ها را در دسته بندی واضح قرار داده و لینک ها را در سربرگ و پاورقی قرار دهید تا افراد بتوانند به مطالب اصلی دست پیدا کنند.
فضاهای منفی یا سفید مناطق اطراف یک موضوع هستند که میتواند تصویر ، دکمه ، متن یا فیلم باشد.
شاید بسیاری از طراحان بخواهند که این فضاهای خالی را با قرار دادن اطلاعات و المان های دیگر بپوشانند اما نمیدانند که این کار منجر به زیاد شدن عناصر در صفحه و گیج شدن کاربر میشود. فضاهای خالی باعث جلب توجه کاربر به یک بخش میشود. و باعث کاهش خستگی کاربر از مشاهده صفحات میشود.
هنگام طراحی صفحات باید سعی کنید که از عناصر ثابتی استفاده کنید تا به برند شما هویت بصری واضحی را بدهد. برای مثال از فونت ها ، استایل ، رنگ های یکسان در سربرگ ها و قسمت های مهم صفحات استفاده کنید. فاصله بین عناصر حفظ شود و از پالت های رنگی به جای رنگ های تصادفی استفاه کنید. قالب بخش اخبار ، پست و دیگر قسمت ها مشخص باشد. نیازی نیست که صفحات کاملا یکنواخت باشند. میتوانید با ترکیب عناصر ثبات و تعامل داشته باشید.
برای مثال میتوانید از فونت ها ، رنگ های مختلف برای عناوین استفاده کنید و برای صفحات مختلف انواع مختلفی را داشته باشید.
رنگ های مکمل رنگ هایی هستند که میتوانید با ترکیب آن ها سایت خود را جذاب تر کنید. رنگ های مکمل مانند سفید و سیاه ، قرمز و سبز ، آبی و نارنجی هستند که هویت بصری واضحی را برای برند شما ایجاد میکنند. اگر میخواهید که یک وب سایت شیک در عین حال ساده ای را داشته باشید بهتر است که از رنگ مکمل برای پس زمینه ، هدینگ ها ، سایه ها و غیره استفاده کنید.
هر وب سایت حس متفاوتی را به مخاطب منتقل میکند. مصرف کنندگان سعی میکنند محصولات و خدمات را از برندهایی خرید کنند که با آن ها همسو هستند. 75 درصد از خریداران از شرکت هایی خرید میکند که بدانند ارزش ها ، اهداف و اولویت های مشتریان در آنجا منعکس میشود.
برای شخصی سازی طراحی وب سایت موارد زیر را درنظر داشته باشید :
فونت هایی که در وب سایت خود استفاده میکنید بسیار مهم هستند. اینقدر که کاربر را مجذوب به خواندن یا منصرف از مطالعه مطلب میکند. باید از فونت های ایمن که توسط همه مرورگرها قابل مشاهده است استفاده کنید. فونت ها باید واضح ، خوانا در اندازه های مناسب هم در دسکتاپ و هم در نمایشگر موبایل باشند.سعی کنید که حداکثر از دو فونت استفاده کنید که باعث ایجاد نظم در محتوای وب سایت میشود.
این قانون استدلال میکند که انازه یک هدف بر میزان زمان لازم برای رسیدن به آن تاثیر میگذارد. افراد زمان کمتری را برای کلیک کردن بر روی دکمه های بزرگتر صرف میکنند بنابراین کلیک بر روی که های کوچکتر زمان بیشتری میبرد. بنابراین طبق این قانون سعی کنید که دکمه های مهم نظیر CTA خود را بزگتر از حالت نرمال قرار دهید.
آسان بودن در اینجا مهم است قانون هیک میگوید که هر بار افراد تصمیم میگیرند خسته میشوند. هرچه از بازدیدکنندگان وب سایت بخواهید که تصمیمات بیشتری بگیرند شانس بیشتری برای دنبال کردن آن ها وجود دارد.
هنگامی که چیزی نامتغیر است به عنوان یک گزینه منحصر به فرد از چندین گزینه متمایز میشود.
صفحات قیمت گذاری وب سایت میتواند کمک کند که به صورت سلسله مراتب بصری اطلاعات مهم و کلیدی را برجسته تر نشان دهید.
از زبان واضحی استفاده کنید که مردم بر روی آن کلیک کنند. دکمه های قابل کلیک توصیفی و متقاعد کننده باید باشند.
اولین کاری که مردم اینجام میدهند این است که صفحه سایت را اکسن میکنند و آن را از خطوط چپ به راست میخوانند به همین دلیل به آن الگوی F گفته میشود. برای مثال فیس بوک از الگوی Z استفاده کرده است. ه شما در ابتدا لوگو فیس بوک سپس صفحه ورود و سپس دکمه ایجاد حساب کاربری را مشاهده میکنید. در سایت های فارسی زبان که نوشته ها به صورت راست چین است این الگو میتواند برعکس باشد.
بیش از 70 درصد از ترافیک وب سایت ها با استفاده از دستگاه های تلفن همراه است. اگر وب سایت شما با موبایل سازگار نباشد ترافیک شما به نصف کاهش پیدا میکند. همچنین سرعت بر ترافیک وب سایت ارگانیک تاثیرگذار است. تحقیقات نشان میدهد که 53 درصد از مردم در صورتی که یک وب سایت در بیش از 3 ثانیه بارگذاری شود سایت را ترک میکنند.
ساده ترین راه برای اینکه وب سایت شما موبایل فرندلی باشد در ابتدا استافده از یک پوسته خوب برای سایت وردپرسی است. و سپس استفاده از المان های بصری به صورت ریسپانسیو است.
تیم تولید محتوای ITO متشکل از متخصصان طراحی سایت ، سئو سایت و دیجیتال مارکتینگ است که همواره در تلاش هستند که مقالات مفیدی را برای بالا بردن اطلاعات شما عزیزان منتشر کنند.
تیم طراحی ایران تکنولوژی اوپریشن مفتخر است با تجربه 15 ساله در خدمت شما عزیزان باشد.ما با بهره بری از بهترین و باتحربه ترین تیم طراحی در تمام زمینه های دیجیتال مارکتینگ رزومه موفقی را با وجود مشکلات موجود فراهم سازیم.