اگر چه شما بهترین مطالب را داشته باشید اما کاربران نتوانند آن را پیدا کنند متاسفانه ارزشی نخواهند داشت.
ساختار وب سایت شبیه به یک نمودار درختی است که ریشه آن لندینگ پیج یا همان صفحه اصلی و شاخه ها نیز به ترتیب صفحات مهم و کم اهمیت هستند که به هم متصل شده اند.
تقریبا از هر دو نفر یک نفر پس از بازدید از یک صفحه سایت را ترک میکند. ما زمان زیادی را برای ایجاد تاثیر خوب بر روی کاربر نداریم. با معماری ضعیف سایت نرخ پرش نیز افزایش پیدا میکند. وب سایت شما باید شهودی و آسان برای کاربران باشد تا بتوانید توجه مخاطبان را جلب کنید. اگر تجربه کاربری شما بالا باشد نرخ پرش نیز افزایش یافته بنابراین موتورهای جستجو نیز ارزش کمتری برای وب سایت شما قائل خواهند شد.
باید سایت شما ذهن مخاطبان را درگیر کند تا مدت زمان بیشتری در سایت شما بمانند. ما در این مقاله به شما آموزش خواهیم داد که معماری وب سایت چیست و چه ارتباطی با تجربه کاربری و سئو سایت دارد.
ساختار وب سایت نقش مهمی در حفظ کاربران ، افزایش نرخ تبدیل و ایندکس شدن بهتر سایت دارد.
اگر ساختار سایت استاندارد باشد کاربران میتوانند به صورت یکپارچه اطلاعات موردنظر خود را پیدا کنند. زمانی که تجربه کاربری شما قوی باشد و باعث حفظ رضایت کاربران شود گوگل نیز به شما امتیاز مثبتی خواهد داد که باعث بهبود رتبه سایت میشود.
معماری استاندارد سایت :
مگامنوها را در سایت های فروشگاهی دیده اید ؟ شما باید سعی کنید که برای کسب و کار خود این منو را ساده تر طراحی کنید که آیتم ها و لینک های مهم در دسته بندی های اصلی را قرار دهید.
کاربران با یک ناوبری زیاد پیچیده نرخ پرش بالایی خواهند داشت. کاربران نمیتوانند وقت خود را برای یافتن اطلاعات در سایت شما تلف کنند. بنابراین یک منویی داشته باشید که موارد ضروری در آن قرار بگیرد.
سیستم های مانند وردپرس URL کاربرپسند بر اساس تنها نام صفحه ایجاد میکند. example.com/page-title که میتوانید بر اساس دسته بندی ها زیرشاخه هایی را ایجاد کنید مانند : example.com/topic/subtopic/page-title
البته با توجه به تغییر ساختار ها بهتر است که URL ها یک سطحی بوده و با پیوندهای داخلی ارتباط میان آن ها برقرار کرده و صفحات را متصل کنید.
برای مثال اگر یک وب سایت فروشگاهی دارید میتوانید از نحوه ساختار آمازون تقلید کنید زیرا به گونه ای است که کاربران از آن راضی هستند.
قالب ناوبری ، نمایش لایه ها ، پیوند ها وغیره باید از الگوی ثابت پیروی کند تا کاربران برای مدت طولانی تری در سایت شما باقی بمانند زیرا با مشاهده چند صفحه به راحتی میتوانند وارد صفحات جدیدتر بشوند.
مدل pillar-cluster به این صورت است که والد به فرزندان که زیر خوشه ها هستند پیوند داده میشود که صفحات فرزند به هم دیگر پیوند داده میشوند.
این ساختار پیوند داخلی شما را واضح میکند که کاربران به طور موثر به صفحات مرتبط و مفید هدایت میشوند. هنگامی که کاربران یک لینکی را مشاهده کردند باید بدانند که به کجا هدایت میشوند و چرا این لینک در این بخش از صفحه قرار داده شده است.
خطوط نشان دهنده پیوند داخلی است. همانطور که مشاهده میکنید موضوع اصلی به زیر موضوعات لینک داده شده است.
اگر سایت شما دارای هزاران صفحه باشد باید در هر صورت کاربران با 3 الی 4 کلیک از صفحه اصلی به صفحات یتیم برسند.
برای انجام این کار باید یک ناوبری ساده طراحی کنید که کاربران را به دسته های اصلی وب سایت شما برساند.
با پیوند داخلی میتوانید ارتباط میان صفحات را مشخص کنید. برادکرامپ نیز برای نشان دادن معماری سایت نیز استفاده میشوند که بالای صفحه قرار میگیرد و دارای فلش برای نشان دادن ترتیب صفحات هستند.
نقشه سایت برای معماری وب سایت بسیار مهم است زیرا ساختار سایت را در قالبی خوانا نشان میدهد. نقشه سایت XML برای خزنده های گوگل طراحی میشود. اگر وب سایت شما وردپرسی است به راحتی میتوانید از نقشه های html و XML استفاده کنید.
ادامه دارد …..
تیم تولید محتوای ITO متشکل از متخصصان طراحی سایت ، سئو سایت و دیجیتال مارکتینگ است که همواره در تلاش هستند که مقالات مفیدی را برای بالا بردن اطلاعات شما عزیزان منتشر کنند.
تیم طراحی ایران تکنولوژی اوپریشن مفتخر است با تجربه 15 ساله در خدمت شما عزیزان باشد.ما با بهره بری از بهترین و باتحربه ترین تیم طراحی در تمام زمینه های دیجیتال مارکتینگ رزومه موفقی را با وجود مشکلات موجود فراهم سازیم.